LOUISES’ BLOG

Sol, sommer og balsam for sjælen

Sikke en solskinsstart på sommeren vi allerede har haft. Maj havde kun 1 regnvejrsdag og ellers var det nærmest 25 grader i gennemsnit. Vi har allerede brugt kvoten på køb af is og grillmad. En gåtur rundt i byens grader omkring spisetid blev man mødt af hyggesnak i haverne, grin og en duft af grillet kød.

Cykelstierne blev fyldt af konvojer af landevejsryttere, cykelmotionisterne trak i deres stramme cykeltøj, selvom kiloene fra jul stadig sad godt fast på kroppen, men nu…..nu var tiden kommet til at det skulle cykles væk. Furesøen har været flittigt brugt og livredderne er ikke engang startet endnu.

Personligt har jeg været rigtig glad for vejret, da jeg har flyttet bolig og har kørt alt mit inventar på en åben trailer. Tingene har kunne stå udenfor uden at blive gennemvædet og ødelagte af regn. I vores nye bolig har vi revet en væg ned og et køkken, som også skulle fragtes til den nærmeste genbrugsplads, så på denne måned er det allerede blevet til 5 ture med top på med affald. Det har været så meget nemmere at arbejde i solskinsvejr end i silende regn.

Når man som os ikke har haft et funktionelt køkken i en periode har vi haft glæde af de forskellige spisesteder i byen. Vi fik bl. a. besøgt det nye spisested Quichik, som ligger på Bagsværd Hovedgade 172. Her bliver der serveret persisk mad. Det hele bliver lavet fra bunden af og det der er specielt ved det persiske køkken er de forskellige typer af ris. Vi fik serveret 3 slags ris til vores ret, hvor appelsinris og de karamelliserede ris var helt fantastiske. Vi fik en meget hyggelig snak med ejerne, der er 2 kvinder, som har været tidligere kolleger i den enes bagerbutik i indre København. De har nu fået denne mulighed for at lave en restaurant, der skiller sig ud i forhold til de andre spisesteder i byen. Indretningen er meget hyggelig og der er et kig ind til køkkenet, så du som gæst kan følge med i madlavningen. Der serveres god kaffe, som yderligere kan blive leveret med en selfie af dig selv, hvis du vil have det. Vi fik is til dessert, skøn siciliansk is med friske danske jordbær til.. De skifter ret hver uge, så hold øje med tavlen ud til vejen. Til eftermiddag serveres der hjemmelavet kage og kaffe. Desuden kan man også bestille take away, så hvis du endnu ikke har været forbi cafeen, så kig forbi.

Der er 5 dage til skolernes sommerferie og vi har allerede følelsen af sommer, det er så godt. Vores kroppe er kommet lidt ned i feriestemning, huden har fået sine D – vitaminer, maverne har fået en masse grillede pølser, kolde øl og godt med is. Butikkerne er så småt begyndt på deres sommerudsalg. VM i fodbold er godt i gang og Danmark er stadig med. Der bliver vist kampe på storskærme og på boldbanerne her i Bagsværd løber unge drenge rundt og drømmer sig væk i Ronaldospark og Eriksenstil. Jo jo juli kom du bare og skulle der komme regnvejrsdage, så er det også helt fint. Sankt Hans blev jo aflyst pga. den varme der har været. Vores nyerhvervede have er helt tørlagt. Jeg går og vander de få potter jeg har fået plantet i og 2 squashplanter, der står og skriger til hinanden i den ellers store urtehave, fordi vi har fået dem i indflytningsgave. Fuglene støvbader i bedene og resten af haven ser meget tør ud, men sådan må det være. Der er områder i Danmark, hvor de har fået at vide at de ikke må vande deres blomster eller bruge drikkevandet til at fylde badebassiner op med.

Juli blev dagene med den ene hedebølge efter den anden. Folk fortsatte med at købe is, det samme gjorde vi. Ved godt jeg skal holde med til butikkerne i Bagsværd, men vi måtte altså lige et smut forbi Ismejeriet, som ligger i Søborg. Her bliver der lavet skønt hjemmelavet mælkeis med de herligste mix af havtorn og lime, kaffe og chokolade og alt muligt andet. Butikken er et helt koncept for sig. Der har været total afbrændingsforbud og jeg dufter ikke så meget længere grillet kød i gaderne. Varmen gør at appetitten og energiniveauet svækkes. Jeg kan godt forstå, at butikkerne sydpå holder siesta – her burde vi gøre det samme. Det er ligesom om, at mit energiniveau først vågner kl. 21 om aftenen, så føler jeg at kroppen kan arbejde. I min have har jeg fundet den mest fantastiske blomst, som må have det lige sådan. Min far kaldte den ”Kl. halv otte”, da han så den. Den åbner sig først om aftenen, hvor de andre blomster er ved at lukke sig ned og så er den helt gul. Jeg må finde ud af om det er en ukrudtsplante eller om det vitterlig er en prydsblomst. Vores have er over 60 år gammel, så der er nogle skønne planter i haven, desværre lidt tørre og visne, men jeg kan sagtens fornemme, hvordan den vil se ud i fuldt flor. For os har juli måned stadig været i renoveringens tegn med vores hus, og det har været varmt….. Vi har svedt og svedt og en dukkert i Furesøen kunne ikke engang køle os ned, da den også er veltempereret nu. Vi har flittigt brugt de hurtige spisesteder i byen og faldt for Köskum, da de lavede de lækreste shishspyd med lam og kylling, men nu er den desværre lukket og solgt til en ny indehaver, der vil køre samme koncept. Vi får se. Den gamle Netto på Hovedgaden har også fået et UDLEJET klistermærke hen over ruden, det er jeg spændt på, hvad der kommer der. Jeg drømmer stadig om en Fitness World i byen, men tænker ikke, at det bliver et fitness center, der kommer der.

Cykelstien på Bagsværd Hovedgade er lavet færdig og vejen ude på Bagsværdvej, så nu er det bare på med rulleskøjterne i de stille timer, ny asfalt er skønt at køre på.

Løbeturene har været små i denne varme, men et par ture er det blevet til i Hareskoven. Der er dejligt køligt, og så hvis man tager det røde spor – fra mountainbikeruten –  så kan man få en rigtig god kuperet løbetur.

I dag er det den 1. August. Sommerferien er ved at være slut for mit vedkommende og når jeg tænker på, hvad jeg har lavet, så er det mere mandeting end kvindeting. Jeg har gravet, kørt på lossepladsen, slæbt beton ind, været i samtlige byggecentre i 15 km. omkreds, haft byggestøv i næsebor og mellem tænderne, så nu må jeg finde min kvindelighed frem. Derfor har jeg store forventninger til den nye ansigtsbehandlingsklinik ”Asta Nørgård”, der åbner på Bagsværd Hovedgave her i august. Hun skal simpelthen få lov til at rense alle mine linjer og furer for spartelmasse og gipsstøv. Mine fødder skal have en fodbehandling i Bindeledet, for der skal fjernes masser af hård hud og splinter under mine fødder og mine negle skal have en skøn lyserød farve. Derefter vil jeg gå forbi Matas og købe mig en laber læbestift  og slutte af hos guldsmeden og købe et par dinglende øreringe. Den skal have på alle tangenterne og afslutningen i august må selvfølgelig være koncerten med Michael Falch på Gladsaxedagen d. 25 august. At han kommer til byen er intet mindre end fantastisk. Ham har jeg valfartet efter i hele landet de sidste 30 år, så at han kommer her og spiller er jo skønt. Der skal skråles til ”Nye Tider” og ”Mød mig i Mørket”……min tid står altid stille til hans koncerter, der har jeg 100 % udnyttelse af nuet.

Må august fulde os alle med gode oplevelser og husk stadig loppemarkedet på 2000 pladsen hver lørdag, der kan man finde gode kup.

Hurra snart Go´Nat Bagsværd

For nogle uger siden skulle vi holde konfirmation i familien.  Jeg manglede lige et par likører til kaffen, derfor gik jeg ned til Bagsværd Vin.

Jeg blev mødt af en ny mand i butikken, Jeppe. Jeppe er gammel danmarksmester i drinks, så der fik jeg en kompetent inspirator til at lave andre udgaver end 80´er modellen Pisang med mælk Jeppe fortalte, at til Go´Nat Bagsværd vil butikken lave en udendørs stand med en masse drinks og cocktailforslag til de kommende havefester der klart må komme i den nærmeste fremtid med dette skønne vejr, som vi har haft dette forår. Butikken har planer om at lave små flyers med opskrifter og endda lave en pakkeløsning med tingene i undtagen de let forgængelige varer såsom æggeblommer og mynte, det må man handle andre steder.

Derfor må I gå forbi Bagsværd Vin på næste fredag og få en snak med Jeppe og i den grad blive klædt på til at kunne lave den bedste cocktailfest, hvis sommeren skal stå på sådan en event.

Udover drinks, gode vine og øl, gemmer der sig andre gourmetting i butikken. Jeg blev helt væltet om kuld af deres anskaffelse af Bagsværd Lakrids. Jeg fik fortalt, at Bagsværd Lakrids har 2 år på bagen og er startet op på Gunnarsvej 1. Lige nu har de produktionen i gang i Brøndby, men de håber at finde egnede lokaler i Bagsværd. Det skal vi da ha´!!! Bagsværd Lakrids SKAL da ligge i Bagsværd. Jeg må indrømme, at selvom Johan Bülow har fået succes med sin lakrids, så vil jeg indrømme at Bagsværd Lakrids virkelig smager af lakrids og knap så meget af rismel, som Bülows lakridser smager. Man køber en plade lakrids og så skal man selv skære det ud i små stykker. Der er 3 slags. Chili, som er rigtig dejlig chili stærk. Så er der med ingefær, som giver en følelse af sundhed. Fantastisk kombination. Den sidste slags er classic, som har en kraftig salmiak smag, det er virkelig lakrids for voksne. Til Go´Nat Bagsværd vil der også være mulighed for at møde folkene bag Bagsværd Lakrids og hvis du er modig, så kom og smag, du bliver afhængig af det, siger jeg bare.

Jeg vil glæde med til næste fredag, hvor Go´Nat Bagsværd bliver skudt i gang. Byen emmer af aktiviteter og duft af grill fra slagteren. Butikkerne vil bugne af fristende tilbud og en fadøl vil blive skænket mange forskellige steder. Der vil være aktiviteter for både børn og voksne, så gå ind og tjek hjemmesiden Bagsværdby.dk og se nogle af de gode tilbud, der vil være den dag.

Vi ses. Jeg vil være at finde ved lakridserne 😉

Fra vinter til forår – 16. april 2018

Sidder her søndag aften og tænker på min vinterferie, der er lige ved at være slut.  Den føles som, at den er fløjet afsted og så alligevel er der sket meget.

Optakten til ferien blev en smule hektisk, da jeg blev ringet op af lederen af UniG (ungdomsskolen i Gladsaxe Kommune) onsdagen optil ferien, hvor han fortalte at der var kommet en ledig plads til skiferien i Østrig for min søn. WOW….FEDT FEDT , men giiiisssppppp vi har 1 ½ dag til at pakke og samle udstyr sammen, og det kan være sin sag, når vi altid har været til varmen fremfor kulden. Med hjælp fra kolleger og en skientusiast af en storebror, så fik vi pakket tasken og jeg fik sendt ham godt afsted sammen med 129 andre unge fra Gladsaxe Kommune. Forventningens glæde lyste ud af alle de unge mennesker, forældre stod spændte og smilende og fik sendt deres børn godt afsted med bussen, der skulle køre 20 timer. Jeg sender min fulde respekt til chaufføren. Det at skulle køre med unge fra 7 – 9 klasse, som har doggybaggen fyldt med guf, sodavand og pizzasnegle til at holde sig vågen med plus al mulig forskellig elektronisk udstyr. Men alt i alt var turen gået helt fantastisk. Min søn lærte at stå på ski og vi forældre blev rigtig fint informeret med beskeder og billeder sendt til en lukket gruppe på Facebook 

Min første dag mandag blev brugt sammen med mine piger, hvor vi tog turen til naboyen Værløse, for at benytte svømmehallen. Gladsaxe svømmehal er jo under ombygning og Værløse passer til vores 3 forskellige behov.

Tirsdag blev det igen et smut til en anden naboby – Lyngby eller måske det endda er Gentofte Kommune, det ved jeg ikke helt præcist, men besøget gik til multibutikken over alle multibutikker ”Tomato”. Det er som at komme en tur til Kina, hvad legetøj angår, men så opkøber de også tøj fra gode designere bl.a Modstrøm. Så pigerne fik købt sig nogle squishy, som er deres hotteste dille lige nu og jeg fik et par gode skjorter.

Onsdag skulle jeg kippes. Jeg bliver klippet af Christel i Hot´nTot. Hun har bare en helt naturlig evne til lige at se, hvilken frisure der passer til min ansigtsform og naturlige krøller. Hun er virkelig dygtig. Dejligt at finde en frisør i byen, som du være tryg ved og en som er modig og kan skubbe lidt grænser i kunderne. Jeg er faktisk gået fra langhåret til kort page og er så glad for det. Christel har skabt en fantastisk butik efter hun er flyttet til større lokaler. Det er ikke længere kun en frisør. Udover neglebehandlinger har hun også fået tøjsalg fra Comfy Copenhagen. Nu kan foråret bare komme, for jeg har forelsket mig i den hyggeligste kjole, som jeg må ønske mig. Tøjet er blødt, behageligt og sporty. Jeg blev så glad, da jeg så at hun  havde så stort et udvalg. Jeg synes nemlig vi mangler tøjbutikker her i Bagsværd, derfor fedt fedt fedt at Christel har skaffet det hjem. Alle er velkomne til at komme ind i butikken og se hendes udvalg.

Hun reklamerede med en tøseaften i salonen, hvor man ville få lidt til ganen og ellers få lov at se hele kollektionen fra Comfy Copenhagen. Dejligt med sådanne initiativer i byen.

Et andet nyt initiativ i vinterferien afholdte Meny. Det var børnebanko. Jeg jublede og skyndte mig ned for at melde os til, men fik desværre at vide at det var blevet aflyst pga. manglende tilmeldinger. Øv øv, var alle børn i Bagsværd på skiferie på nær mine 2 piger? Men jeg håber de tager fat i ideen igen og prøver på et andet tidspunkt, for jeg synes det er en god pendant i forhold til de voksnes bankospil, der også bliver afholdt i centeret.

Marts måned blev ramt af vedholdende, så vedholdende at Bagsværd Sø frøs til is og man kunne gå på den.

Bum….så gik der 1 måned mere og nu kan jeg synge:” Forår forår kom nu snart – vi har ventet længe….” eller lave den leg der hedder ”Byen vågner”.  Sidder igen en søndag aften her i april og tror på, at nu har den sidste sne været her for denne omgang, selvom denne weekend har været kold og nu kan byen vågne og os indbyggere kan komme ud i den friske luft.

Anemonerne er kommet, nyder altid området omkring Sophienholm, der er fyldt med anemoner. Der er vi ikke helt endnu, men mon ikke skovene er helt hvide om 14 dage, det glæder jeg mig til at nyde.

Trækfuglene er ved at komme. Stæren, gæssene, viberne og mon ikke tranerne igen sværmer omkring Bagsværd Sø, som de altid lige plejer at gøre.

Forleden dag stod jeg i mit køkkenvindue, som stadigvæk lidt endnu vender mod Bagsværd Sø, snart skal jeg nemlig flytte og der vender køkkenvinduet en anden vej, men der så jeg en ørn flyve lavt hen over skoven og søen. Jeg bliver altid så paf over, hvor stor den egentlig er. Det ses så meget tydeligere, når andre fugle flyver i nærheden af dem. Det vingefang en ørn har ligner jo nærmest to hoveddøre, der flyver. Jeg føler mig beriget af naturen og det den bringer med sig. Derfor er Bagsværd en skøn plet at bo i. Her er skønne autentiske grønne områder, Hareskoven, Bagsværd Sø, moserne mod Herlev og Furesø mod Farum. Det skal ikke være mangel på grønne områder der gør, at man ikke kan finde steder at løbetræne eller cykeltræne. Her er masser af muligheder og også arrangementer. Det årlige halvmarathon i Lyngby er her d. 29 april. Jeg tror mange af dem, som løbetræner nu skal deltage i det løb.

Cykelrytterne er også kommet på vejene igen, det er også et forårstegn, kajakkerne og roerene er på søen igen og atletikbørnene træner udendørs igen. Jeg cyklede forbi Bagsværd tennisklub forleden og så, at der er kommet nyt grus, og de var godt igang med at gøre banerne klar til sommersæsonen. Hvad det angår, så har jeg planer om, at jeg denne sommer skal spille tennis der.

Så denne opfordring til Jer læsere må være. Kom i gang med den udendørs bevægelse. Støt de lokale idrætsklubber og lær nogle nye mennesker at kende fra byen.

En anden ting som også snart starter er byens loppemarked. Det begynder lørdag d. 5 maj, så begynd allerede nu at samle dine loppeting og bestil en stadeplads på Bagsværd.dk siden, vær med til at skabe liv i din by.

Jul & Nytår’s skriv

”December December”, hører jeg Rasmus Walter synge i radioen.  En af de hyggelige julesange, som jeg stadig kan holde ud at høre her d. 20 december.  Der er nogle julesange jeg er kørt træt i – de dér lidt hyperaktive sange såsom ”Rocking around the christmas tree”. Rasmus Walters sang er en ret ny julesang, som endnu ikke er taget helt med i betegnelsen af  klassiske julesange. Det er mere sange, der er over 20 år gamle, det har mine børn bidt mærke i . Derfor er jeg blevet bedre til at implementere nyt og gammelt julemusik, så hele huset er tilfreds. Her er vi også ret glade for Anders Mattesen ”Jul på Vesterbro” – både som sang og julekalender.

December startede rigtig fint her i Bagsværd By. Ingen havde stjålet vores julelys til lysmasterne, som det skete for Søborg, så juletræerne lyser stadig gaderne så fint op. Juletræet blev tændt allerede i slutningen af november og et blæsevejr fik det til at tilde lidt, så det forstyrrede mine øjne hver gang jeg gik forbi det. En dag prøvede jeg om jeg kunne placere det lige igen, men det var alt for tungt. Heldigvis havde andre også observeret det og nu står det rankt og lige igen.

Jeg har haft tusind gøremål og travlt på arbejdet, derfor blev det først i forgårs jeg fik henvendt mig nede ved ”Din Tøjmand” om en kupon til udfyldning, for at kunne være med i lodtrækningen om hestevognturen rundt i byen og et gavekort på 10.000 kr., men ak jeg var al al al for sent på den. Kuponerne var revet væk og allerede udfyldt og afleveret igen. Jeg ønsker held og lykke til alle der er med i konkurrencen, som afsluttes her d. 22 december. Det bliver en heldig vinder. 10.000 kr. til indkøb i butikkerne i Bagsværd med start ved Guldsmed Kirkegaard ved Bindeledet. Ren prinsessedrøm.

Jeg har selv været rundt i byen og købe julegaver. Brugte billedet fra CC-sport, der var i Julemagasinet, så fik jeg lige 25 % oveni, det var da herligt Jeg har også hjulpet min ældre nabo, som er gangbesværet, med at købe julegaver til hendes børnebørn. Vi besøgte selvfølgelig Prinsen og Prinsessen. Der er så meget lækkert børnetøj, desværre siger mit budget stop, så jeg håber stadig der er tøj tilbage i de rigtige størrelser til mine børn til udsalget.

I dag ville jeg lige forbi min ældre nabo med en flødekage. Jeg køber altid flødekagerne oppe ved Bagsværd Konditori, denne bager er sådan meget traditionel. Desværre var der udsolgt, så i stedet købte jeg en god tung fragilitekage. Hun er så lille og spinkel at hun sagtens kan tåle en god solid kage til kaffen, det er værre med os andre. Jeg sidder her og laver en flugthandling med at lave et indlæg til hjemmesiden fremfor at kridte løbeskoene og komme afsted rundt om Bagsværd Sø. Egentlig er vejret stadig rigtig godt til løb udendørs. Der er ikke isglat og heller ingen vind i øjeblikket, det er virkelig lækkert løbevejr. Jeg må lige ud lidt senere. En dag må jeg lave en video mens jeg løber – Jacob der styrer hjemmesiden, har opfordret mig til at gøre det – men synes nu også det er lidt synd for Jer at den gode udsigt skal ødelægges af en prusten fra mig, jeg kunne jo bare optage uden lyd. Tjaaaaahhhh det kunne være noget jeg kunne gøre til næste år i 2018.

Var det lige et nytårsforsæt jeg lavede der? Det passer lidt til næste års slogan:

”2018 – slut med at være slatten”. Find formen, stram op både indvendigt og udvendigt. Kan huske min fysioterapeut sagde, at jeg skulle blive stærkere i mine indre muskler, der sad nær knoglerne i stedet for at fokusere på ”strandmusklerne” – de synlige.  Den indre muskulatur er jo vigtigst, det er dem, der skal holde sammen på hele vores skelet.

Et andet nytårsforsæt eller juleønske er, at jeg får solgt min lejlighed, så jeg kan flytte sammen med min kæreste i et hus vi har forelsket os i her i Bagsværd selvfølgelig. Det er Nybolig, der sælger begge dele, så hvis de er aktive nok, så får de 2 handler indenfor samme tid….

Når jeg tænker på året  der gik, så har byen fået flere cykelstier – bl. a. På Aldershvilevej og Triumfvej. Det er rigtig rart, selvom det skabte en del trafikkaos, da det stod på. Nu er vejene blevet mindre og der er flere parkerede biler på vejene, som medfører fartnedsænkning, da man nu skal til at holde tilbage for modsatkørende billister, men dejligt for dem, der bor på vejene, da støjen derved bliver nedsat.  Byen har også fået mange flere nye lejligheder og det betyder nye borgere og  flere handlende til Bagsværd by.

Byen har fået flere nye butikker. En mobiltelefonforretning oppe ved Søndergård Park, der reparerer iPhone skærme på ingen tid (10 min.). Der er også kommet en skønhedsklinik  ”Saluz Beauty” og Bagsværd Tandlægeklinik er flyttet i større og flottere lokaler på Bindeledet. Normal nåede lige at starte op i slutningen af 2016, men det ser ud til at der er gang i butikken, og overfor er der den ekstravagante kjolebutik ”Abiye dresses”. Jeg håber de nye butikker kan blive bevaret i bybilledet, men det hele er op til Jer borgere.  Vær med til at passe på vores by og vores dejlige butikker, så støt dem, brug dem og husk ”Byen er hvad vi gør den til”

Kære alle læsere – I ønskes en glædelig jul og et rigtig godt nytår.

Fotoet der er sat på er fra Black Friday, da alle pakkerne kom til MENY´s postkontor. Nu når man går forbi får man associationer til Bankospil. Tal bliver råbt op, mange mennesker står i kø og en glad person rækker hånden i vejret med sit nummer. Mange af jer vælger at handle hjemme fra sofaen, men der er altså også noget hyggeligt ved at komme ud og ose og blive fristet og inspireret af varerne i butikkerne, og så får man også bevæget sig.

Efterårstur i Bagsværd Bymidte

Jeg startede min efterårsferie med at besøge lidt lokale butikker i Bagsværd.

Solen skinnede og det var egentlig ret mildt af en oktoberdag at være. Jeg satte mig på 2000 pladsen med en kop kaffe fra 7 eleven med solen i ansigtet. Igen kom tanken til mig, at der altså mangler en bedre cafeløsning i byen. 2000 pladsen er ret god, for solen står på rigtig meget, men de der stålbænken er meget kolde at sidde på og der er sådan en kedelig lugt fra kloakken. I mit stille sind tænkte jeg, er jeg den eneste der kan lugte det? Kan man mon fikse det med en smart løsning?….. Jeg blev simpelthen for kold i rumpen og rejste mig og gik indenfor i centeret.

Jeg gik ned til Butik Rosa og fandt ud af, at der bagerst i butikken findes det her fantastiske hjørne ”Butik Rosas Bazar”. Her kan man finde rester af super lækre bluser, kjoler eller sko, som der er ekstra nedsat. Der var en standard pris på 300 kr. For tøjet og 250 kr. for støvler og sko. Jeg faldt for et par rigtig lækre gummistøvler, som jeg faktisk havde kigget på sidste år, men aldrig fik købt. Desværre var størrelsen lidt for lille, men så købte jeg dem som en julegave til en jeg kender. Jeg gik tøjstativet igennem og fandt denne her jakke, super god til efteråret. Jeg fandt faktisk også allerede nogle juleønsker i butikken, en dejlig hue. Hver gang jeg kommer ind i butik Rosa bliver jeg altid overrasket over, hvor meget der egentlig er i den butik – også accessories. Veltilfreds – jeg havde jo lige shoppet – gik jeg videre og købte et godt brød med hjem fra Lagkagehuset. Duften af brødet i min næse blev ramt af duften fra blomsterne man møder længere nede i centeret. Jeg stoppede op og kiggede på alle de skønne kaktusser. Jeg forsvandt i mine tanker, som bragte mig tilbage til min vinterferie på La Gomera, hvor kaktusser stod i massevis og kæmpe kæmpe store. De voksede vildt og frodigt alle vegne. Jeg kunne godt tænke mig en kaktus hjem til og så ville jeg vælge den med den røde blomst på.

Videre gik jeg over fodgængerfeltet, hen forbi Matas for at se om de var begyndt at sælge ud af deres gavepapir, men der var ikke noget endnu. Et lille tip, som jeg begyndte på forrige år. Matas plejer nemlig at sælge deres egne gamle gavepapirsruller her før jul til 50 kr. pr. rulle, det er noget tykt og meget ekstravagant gavepapir med forskellige mønstre på hver side og man får mange meter, så ens julegaver kommer til at shine under træet. Jeg kan godt lide at gøre noget ekstra ud af indpakningen af julegaver, det er jo ofte forventningen der er mest spændende. Jeg må bare fortsat holde øje om de sælger gavepapir igen i år.

Jeg fortsatte ind til Cykelkrogen, skulle nemlig lige se om de havde de her overtrækssokker,  som man tager ud over sin cykelsko her om efteråret. Tæerne bliver hurtig kolde i en cykelsko på denne årstid, så en vindtæt skosok fra GRIP GRAP kan gøre underværker, så man lige kan nuppe 20 km. længere på weekendturen.

Jeg fandt ud af at vinderen fra BAGSVÆRDBY- hjemmesidens konkurrence om en fjernstyret bil fra netop Cykelkrogen var fundet. Vinderen skulle komme netop den  dag og hente præmien. Blev lidt overrasket over, hvilket stort udvalg cykelkrogen havde af fjernstyret biler.  Lige så overrasket over, at det er hos Cykelkrogen man kan købe fyrværkeri til nytår, men jeg er taknemmelig, for det er tæt på, hvor jeg bor, så jeg skal købe mit krudt der. Da jeg nu alligevel var kommet ind i butikken nød jeg de mange cykler i virkelig fantastiske farver med matchende cykelkurve og så endda både i børne- og voksenudgaver.  Der hang en cykel på væggen, som havde en vild blåmetallicsfarve….mmmmm gik og drømmede mig væk til en sommerdag på cykel på vej til Furesøen. Her i denne her butik var der virkelig også mange accessories, sikkert slaraffenland for feinschmeckeren. Jeg prøvede den vildeste cykelhjelm. Tog den ned fra stativet pga. designet, men fik så at vide, at det var den dyreste cykelhjelm han havde på lager, den kostede 2000 kr og mange af de professionelle cykelryttere brugte den til Tour de France. Okay, tænkte jeg, så er det nok ikke lige en hjelm for mig med mine ture rundt om Bastrup Sø, men altså den sad godt på hovedet. Hmmmm kunne det så være et juleønske?

Åhhh jeg kunne også godt ønske mig en ny cykel. Så kunne min gamle cykel, som jeg har haft i over 10 år komme med ned i vores sommerhus. Men en ny cykel er lige lidt for dyr en julegave i vores familiebudget. Jeg må melde mig på det lokale loppemarked, der bliver afholdt hver lørdag på 2000 pladsen til næste forår og samle lidt mønt sammen til en ny cykel. Ja det må være min plan.

En anden plan må være at de julegaver, som jeg skal give, alle skal være her fra Bagsværd. Jeg er så glad for at vi har et butiksliv, det er så hyggeligt at få en lokal snak med ejerne af byens butikker og hvis nu flere ville gøre det samme ville det give en god effekt. Jeg vil nu, fordi jeg også skal skrive lidt til vores lokale julemagasin, stoppe nogle lokale handlende på gaden i den næste tid. Spørge dem om de har tænkt sig at købe julegaver herfra byen og fra hvilke butikker.  Jeg håber jeg møder nogle positive svar og hvem ved, måske er det dig jeg stopper på gaden. Vi ses.

Louise’s Blog